20. junija 2020 smo speljali težko pričakovani Dan ribičev in Zbor članov RD Vrhnika 2020, ki je marca zaradi epidemije virusa odpadel.

Ob lepem vremenu so vse dejavnosti potekale na prostem – med obnovljenim ribiškim domom RD Vrhnika, ribnikom in Ljubljanico v Sinji Gorici pri Vrhniki.

Najprej so se ribiči lotili ribolova krapov v ribniku pred ribiškim domom. Ribe so lepo prijemale in člani so jih skupaj z mladinci ujeli kar nekaj. Po ribolovu smo se zbrali pod krošnjami lip in speljali Zbor članov. Člani so potrdili letni plan, poročila članov upravnega in nadzornega odbora ter razpravljali o delu v prihodnosti.

Nagradili smo najzaslužnejše člane za preteklo delo. Obiskal nas je tudi mag. Igor Miličić, sekretar RZS, ki je nagovoril zbrane ribiče in podelil priznanja RZS.

Letošnji Zbor članov je bil volilni. Delovno predsedstvo se je zahvalilo nekdanjemu upravnemu odboru, ki mu je od leta 2016 do 2020 predsedoval Vladimir Mikec, in drugim predstavnikom organov. Na volitvah so člani soglasno potrdili novi upravni odbor, ki mu predseduje Marko Barišić, in druge predstavnike organov.

Nekdanji upravni odbor pod vodstvom Vladimirja Mikca se tudi tukaj zahvaljuje vsem za konstruktivno delo. Lepo in častno je bilo sooblikovati tok RD Vrhnika! Novemu predsedniku in sodelavcem želimo mirno vodenje in čiste vode, polne rib.

Še nekaj foto utrinkov:

Foto: Vladimir Mikec in Robi Stare