Spoštovani mladi ribiči in njihovi starši

Leto je okoli in člani Ribiške družine Vrhnika zopet organiziramo MLADINSKI RIBIŠKI TABOR. Tabor se organizira pred ribiškim domom v Sinji Gorici v bližini Vrhnike (Sinja Gorica 57, 1360 Vrhnika). Organiziramo ga že petič.

Na taboru se bodo mladi naučili spretnosti v lovljenju krapov, ki se nahajajo v ribniku ob taboru, ter kakšne so osnove ribolova morskih rib, saj so počitnice pred vrati . Ob taboru so sanitarije in veliko igrišče. Tabor bo trajal oba dneva od 8. do 20. ure in sicer od 24.6. do 25.6. 2023.

Cena, ki vključuje stroške prehrane, znaša za mladince ki so člani Ribiške družine Vrhnika 15 EUR za ostale otroke 30 EUR. Zaradi zagotovitve varnosti otrok je določena omejitev udeležencev, in sicer največ 20 otrok. S prijavami pohitite, saj je število prostih mest omejeno.

Otroci naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in številko kontaktnega telefona. Dejavnosti na vodi se bodo izvajale izmenično po skupinah (odvisno od števila prijavljenih). Vsak mentor odgovarja za svoje varovance. Vsak udeleženec naj prinese s seboj ribiško opremo, ki jo ima doma, oziroma naj nas njegovi starši ali skrbniki obvestijo, če je nimajo, da jo lahko zagotovimo mi.  Prosimo tudi starše, da nam na prijavnico posredujejo morebitna navodila za posebno prehrano otroka (če jo ima). Sicer bomo vse otroke obravnavali enako, med njimi ne bo nobenih razlik.

Otroci bodo spoznali delo ribičev, lovili bodo na ribniku pri ribiškem domu in spoznali, katere vrste rib živijo v njem. Na taboru bodo mentorji, ki bodo otrokom pokazali vse skrivnosti ribolova s plovcem in brez njega, Naučili se bodo veliko o tehnikah ribolova, vrsti opreme, ki jo ribič potrebuje in se poučili o zelo pomembni tematiki – ribiški etiki, ki zajema odnos ribiča do ribe, drugih ribičev in narave. Slednja je ključnega pomena v ribiških družinah, saj smo naravnani k očuvanju ekosistema za zanamce.

Otroci bodo razdeljeni v skupine, glede na njihovo znanje.

Najprej bodo skupine spoznale osnovne tehnike ribolova, vezanje trkov, kako pripraviti vabo za ribe in kako ravnati z ribo, ki jo ujamejo. Poskrbljeno bo tudi za okrepčila in hrano. Premore bomo izkoristili za zabavne vsebine v različnih športnih dejavnostih. Zadnji dan bo napočil čas za ribiško tekmovanje. Tisti ki bodo pokazali vnemo in bodo izjemno aktivni na taboru, bodo na koncu prejeli praktične nagrade. Po končanem taboru bodo vsi udeleženci tabora prejeli pisno priznanje za udeležbo na ribiškem taboru v Ribiški družini Vrhnika 2023. Zmagovalci na tekmovanju v lovu rib pa priznanja in pokale.

Prijavnice, se nahajajo v priponki, sprejemamo od datuma objave pa do vključno 10. junija 2023, pošljite jih na poštni naslov Ribiška družina Vrhnika, Sinja Gorica 57, 1360 Vrhnika, za TABOR ali na naš e-naslov info@rdrhnika.si. Kontaktna oseba za vse dodatne informacije je mentor mladinske sekcije Vladimir dosegljiv na telefon 031 392 706

OBVEZNO IZPOLNIT

soglasje-mladi-2023

PRIJAVNICA-ZA-TABOR-MLADIH-RIBIČEV-2023

Urnik

Ribiški tabor 2023 – urnik